Koffie mokkataart

Koffie mokkataart Het startpunt van een gezellige dag

Koffie mokkataart. Degenen die houden van koffie zullen zeker genieten van dit heerlijk Mokkataart recept. De taart krijgt een lekkere rijke smaak door de cacaopoeder en koffie! Hoe sterker de koffie hoe meer koffiesmaak! Probeer het eerst eens met een sterke bak Koffiezz!. Jouw visite zal aangenaam verrast zijn door dit heerlijk recept. De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos. Kijk maar eens in de webshop van Koffiezz . Je kunt ook handig en snel jouw cadeaus vinden op BOL.com.

Relatiegeschenken koffie

Onze relatiegeschenken koffie en koffiepakketten kunnen wij op maat maken, geleverd met de lekkerste koffie. Graag maken wij voor jou of jouw bedrijf met alle zorg kerst en/of relatiegeschenken. Alles wat je vindt in onze shop kunnen wij voor je verwerken in een mooie geschenkdoos. Tevens bestaat de mogelijkheid om zelf premiums toe te voegen of een eigen logo te plaatsen op onze koffie zodat wij een mooi voor jouw op maat gesneden pakket kunnen creëren.

Ingrediënten:

  • 275 gr bloem
  • 300 gr kristalsuiker
  • 150 gr cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder (16gr)
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 2 sterke koppen hete koffiezz (ongeveer 300 ml per kop)
  • 225 gr boter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 500 gr poedersuiker
  • 4 eetlepels melk
  • 100 gr chocolade schaafsel

Bereidingswijze koffie mokkataart:

Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter.

Zeef de bloem in een grote kom en voeg de suiker, de helft van de cacaopoeder (75gr), bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot één droge massa.

Doe de karnemelk, plantaardige olie en de eieren in een andere beslag kom en klop het rustig tot een geheel.

Meng het natte mengsel met het droge met een mixer op de laagste stand.

Voeg vervolgens 1 kop koffie toe en mix het tot een gladde massa.

Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 35 minuten in de oven.

Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen.

Terwijl de taart aan het afkoelen is maken we de vulling/glazuur door de boter en de vanille samen tot een zachte massa te kloppen.

Klop de helft van de poedersuiker en 2 eetlepels melk door het mengsel.

Meng vervolgens de rest van de poedersuiker en wederom 2 eetlepels melk door het mengsel.

Mix vervolgens de helft van de resterende cacaopoeder door het mengsel gevolgd door een paar eetlepels hete koffie.

Voeg de resterende cacaopoeder toe en beetje bij beetje de rest van de koffie totdat het vulling/glazuur de gewenste structuur heeft.

Smeer ongeveer 3/4 deel meteen op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten.

Plaats de twee taarten op elkaar en smeer de rest van de chocolade afwerking op de zijkant van de taart

Bestrooi de koffie mokkataart  als laatste met het chocolade schaafsel.

Tip: Voor de chocolade afwerking kan je pure of melk chocolade gebruiken afhankelijk van je smaak.

Benodigdheden:

Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede), mixer