Koffie vruchten cake met heerlijke ingrediënten.
Deze heerlijke koffie vruchtencake cake met zachte koffie smaak is snel gemaakt en een exclusief recept van koffiezz. Geniet van deze heerlijke cake en neem er vooral een heerlijk `bakkie` bij.
De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos
Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de webshop, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Natuurlijk is het een leuk idee om voor jouw relaties of feestelijkheden dit recept en koffie te verwerken in een leuk koffie geschenkpakket.
Relatiegeschenken koffie
Onze relatiegeschenken koffie en koffiepakketten kunnen wij op maat maken, geleverd met de lekkerste koffie. Graag maken wij voor jou of jouw bedrijf met alle zorg kerst en/of relatiegeschenken. Alles wat je vindt in onze shop kunnen wij voor je verwerken in een mooie geschenkdoos. Tevens bestaat de mogelijkheid om zelf premiums toe te voegen zodat wij een mooi voor jouw op maat gesneden pakket kunnen creëren.
Koffie vruchtencake met heerlijke ingredienten:
- 200 g gedroogde vruchtjes (krenten, rozijnen, abrikozen, enz.)
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 150 g boter, plus extra om in te vetten
- 200 ml sterke zwarte koffiezz roast
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 2 tl 5-kruidenpoeder
- 2 eieren, los geklopt
- Bereiding:
Doe de gedroogde vruchten, de suiker, boter en koffie in een steelpan.
Verhit onder af en toe roeren op een matige temperatuur, tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
Haal de pan van het vuur en laat het 30 minuten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm van 30 cm in met boter of bekleed de vorm met bakpapier. Zeef het meel en 5-kruidenpoeder in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier het vruchten koffiemengsel en de los geklopte eieren in.
Roer tot alles grondig is gemengd.
Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 60 min in de oven (dek hem na 40 minuten losjes af met aluminium folie), of tot hij veerkrachtig aanvoelt en een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten rusten in de vorm, stort de cake dan op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
Ook heerlijk om een reep pure chocolade te verwarmen, dit te mengen met een klein kopje sterke koffiezz roast en dit mengsel over de cake smeren, daarna bestuiven met poedersuiker.
Kijk eens op de site voor koffie, geschenken en recepten