Koffie speculaas tulband.
Het is weer bijna sinterklaas. Ook uitgekeken op gevulde speculaas en amandelstaven? Probeer deze overheerlijke koffie speculaas tulband, heeft wat tijd nodig om te maken maar weer een smakelijk recept met onze koffiebonen.
De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos
Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de webshop, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Natuurlijk is het een leuk idee om een pakket voor jouw bedrijf op mat te ontwikkelen.
Relatiegeschenken koffie
Onze relatiegeschenken koffie en koffiepakketten kunnen wij op maat maken, geleverd met de lekkerste koffie. Graag maken wij voor jou of jouw bedrijf met alle zorg kerst en/of relatiegeschenken. Alles wat je vindt in onze shop kunnen wij voor je verwerken in een mooie geschenkdoos. Tevens bestaat de mogelijkheid om zelf premiums toe te voegen zodat wij een mooi voor jouw op maat gesneden pakket kunnen creëren.
Benodigdheden voor 6-8 personen voor deze koffie speculaas tulband:
- 7 gr gedroogde gist
- 1,75 dl warme koffiezz crema
- 2 tl basterdsuiker
- 250 gr bloem
- 2 tl speculaas/koekkruiden
- 3 eieren, los geklopt
- 90 gr boter, zacht gemaakt
- snufje zout
- Rum siroop:
- 250 gr basterdsuiker
- 3,75 dl warme koffiezz crema
- 1,25 dl bruine rum
Bereiding Koffie speculaas tulband:
Vet een diepe tulbandvorm van 25 cm in.
Los de gist op in de koffie, roer de suiker erdoor en laat ze 5 minuten staan of tot het vocht schuimig wordt.
Meng de bloem,2 tl speculaaskruiden en 1/4 tl zout in een grote kom.
Voeg de gist en eieren toe en meng ze met een garde 5 minuten.
Voeg de boter toe en klop 5 minuten.
Zet ze 45 minuten afgedekt op een warme plaats of tot het beslag borrelt en goed is gerezen.
Druk erop om de lucht eruit te duwen en klop er met de hand 1-2 minuten op.
Schep het beslag in de vorm en zet het losjes bedekt met plasticfolie 10 minuten op een warme plek.
Verwarm de oven voor op 190ºC.
Bak de tulband 25 minuten op een bakplaat of tot hij stevig en goudbruin is (hij mag in het midden iets overstromen).
Roer intussen om de rumsiroop te maken de suiker en de koffie in een pan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Breng de siroop aan de kook en laat hem zonder te roeren 10-15 minuten koken tot hij iets dikker wordt.
Voeg de rum toe.
Snijd de tulband als hij gaar is vlak.
Haal hem uit de vorm en zet hem op een rooster boven een plaat.
Prik er op verschillende plaatsen in met een prikker.
Begiet de nog hete tulband met de rumsiroop, giet het overschot uit de bakplaat weer over de tulband tot alle siroop is opgenomen.
Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor de leukste geschenken en recepten!