Cakejes met koffie-ijs.
Met koffie kan je eindeloos variëren, een smakelijk cakeje met koffie-ijs. Heerlijk als nagerecht maar wat dacht van gewoon eens bij de koffie? Een bijzonder recept waarbij de koffie rijkelijk vloeit, dit wordt een speciale afsluiting van jouw avond!
De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos
Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de webshop, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Natuurlijk is het een leuk idee om voor jouw relaties of feestelijkheden dit recept en koffie te verwerken in een leuk koffie geschenkpakket.
Relatiegeschenken koffie
Onze relatiegeschenken koffie en koffiepakketten kunnen wij op maat maken, geleverd met de lekkerste koffie. Graag maken wij voor jou of jouw bedrijf met alle zorg kerst en/of relatiegeschenken. Alles wat je vindt in onze shop kunnen wij voor je verwerken in een mooie geschenkdoos. Logo of tekst op jouw koffie pak? of wat dacht je van ons Fresh koffieconcept?
Benodigdheden voor 10 personen van deze Cakejes met koffie-ijs:
- 185 gr boter
- 330 gr basterdsuiker
- 2 1/2 tl vanille-essence
- 3 eieren
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
- 225 gr bloem
- 1 1/2 tl zuiveringszout
- 90 gr cacaopoeder
- 2,75 dl karnemelk
- 50 dl koffiezz roast
- 1 ltr vanille-ijs zacht gemaakt
- 2,5 dl dikke room
- 1 el poedersuiker
- 125 gr pure chocolade gesmolten
- cacaopoeder voor het bestuiven
Bereiding Cakejes met koffie-ijs:
Vet 10 muffinvormpjes licht in.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Mix voor de cake de boter en suiker luchtig en romig.
Voeg de vanille-essence toe
Voeg de eieren een voor een toe; klop goed na elke toevoeging.
Schep met een metalen lepel bakmeel, bloem, zuiveringszout en cacaopoeder door de karnemelk.
Roer tot alles goed is gemengd.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de muffinvormpjes en bak het 25 minuten of tot een prikker er schoon uit komt.
Laat de vormpjes 5 minuten afkoelen voordat u ze op een rooster verder laat afkoelen.
Laat de gezette koffie afkoelen.
Hak het vanille-ijs in stukken in een grote kom en roer ze glad.
Roer het koffiemengsel erdoor en zet het tot gebruik in de vriezer.
Mix de room en de poedersuiker in een kommetje tot zachte pieken.
Zet hem tot gebruik in de koelkast.
Teken de omtrek van een lepeltje 10 keer op een stuk bakpapier en keer het papier om.
Schep de gesmolten chocolade in een papieren spuitzak.
Knip de punt van de zak en trek de contouren van de lepeltjes en vul ze dan op met gesmolten chocolade.
Laat hem hard worden.
Snijd de bovenkant van elk cakeje.
Laat 1 cm vrij langs de rand van elk cakeje en bewaar de kapjes.
Hol de cakejes een beetje uit met een lepel; laat een wand van 1 cm over.
( je kunt het teveel aan cake invriezen).
Maak het koffie-ijs zacht met een lepel en schep het zo in de cakejes dat het iets uitsteekt boven de rand.
Leg de kapjes er weer op en druk ze voorzichtig aan.
Smeer roommengsel op de kapjes.
Bestuif de bovenkant met cacao en serveer de cakejes met een chocoladelepel in de room.
Serveer eens met onze koffielikeur recept.
koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor de leukste geschenken en recepten!