Koffie kruidnoten

Dit recept voor koffie kruidnoten is snel en eenvoudig zelf vers te maken. Natuurlijk lekker op sinterklaasavond bij een heerlijk kopje koffie. Het is de smaak van koffie die je niet verwacht en als de sint op bezoek komt zal hij er alles aan doen om een heerlijk kopje koffie samen met deze koffie kruidnoten te krijgen. Waarschijnlijk gaat hij ook niet verder de daken meer op! Superhandig is ook de mogelijkheid om een leuk Sint pakket te bestellen en zelfs een pak originele Sinterklaas koffie!

Koffie cadeau doen met feestdagen

Koffie cadeau doen kan elke dag en bij elke gelegenheid. Maar de sint is toch een speciale gelegenheid. Je gaat vast wel op visite bij je ouders, andere familie of vrienden.. Een cadeau met sint koffie” is eigenlijk het leukste cadeau om te geven. Daarmee creëer je een warm gevoel bij de ontvanger. Een mooi moment om eens te zeggen: ik denk aan je en dat onderstreep ik met een gift. Koffie cadeau doen is dan een goede optie. Bekijk het assortiment van Koffiezz om inspiratie op te doen!

Ingrediënten voor deze heerlijke koffie kruidnoten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 100 zachte boter
  • 3 el sterk gezette Koffiezz Roast
  • 2 el speculaaskruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 ºC .

Vet de bakplaat in, zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden.

Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, wat zout en de koffie toe en verkruimel deze met de vingers door het meel.

Kneed dit snel tot een soepel deeg.

Vorm kleine balletjes van het deeg, leg deze op de ingevette bakplaat en bak de kruidnootjes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

Variatietips:

Probeer ook eens kruidnootjes met chocolade .

Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk of witte chocolade.

Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water.

Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor de leukste geschenken!