koffie met speculaas

koffie met speculaas

Koffie met speculaas wordt naar Oudhollands gebruik regelmatig geserveerd met een heerlijk vers gezet kopje koffie. Met koffiebonen en traditionele ingrediënten maak je in een handomdraai deze heerlijke speculaas met koffiesmaak.

Laat de regen maar kletteren tegen de ramen, wij maken het binnen wel gezellig!

De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos

Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de webshop, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Natuurlijk is het een leuk idee om voor jouw relaties of feestelijkheden dit recept en koffie te verwerken in een leuk koffie geschenkpakket.

Ingrediënten:

  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 125 gr boter
  • 2 el sterk gezette koffie Roast, afgekoeld
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr geschaafde amandelen of pinda’s

Bereiding koffie met speculaas:

Zeef de bloem met de bakpoeder, speculaaskruiden en zout, voeg de basterdsuiker, koffie en de boter (hard) toe en snijd deze in stukjes.

Kneed alles tot een soepel deeg.

Laat het deeg een paar uur rusten ( bij voorkeur een nacht, hier door wordt de speculaas geuriger ).

Bestuif een speculaasplank met wat bloem en druk het deeg in de prentjes.

Verwijder het overtollige deeg door dit met een scherp mes af te snijden.

Keer de plank en leg de koekjes op een beboterd bakblik.

Heb je geen speculaasplank, rol het deeg dan op uit en snijd er koekjes van.

Bestrooi de speculaas naar wens met geschaafde amandelen of pinda’s en laat ze in het midden van de oven op 160ºC gaar en bruin worden in ongeveer 15 minuten.

koffie waar je naar uitkijkt! ook lekkere speculaas