Latte Macchiato

Latte Macchiato op z`n best gemaakt

Latte Macchiato is hedendaags zeer populair. Hier lees je hoe de Latte op z`n best gemaakt wordt. De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos, koffie is erg populair en kan op ieder moment van de dag genuttigd worden. Natuurlijk is het belangrijk om kwaliteit koffie te drinken. Eenmaal gewend aan een lekkere koffieboon en je wilt eigenlijk niets anders meer. Probeer eens de koffie van Koffiezz, wij garanderen 100% tevredenheid!

Geschenken met koffie 

Naast verse koffiebonen kun je ook koffiecadeaus bestellen. Je staat er niet bij stil maar koffie cadeau geven is origineel. Vele drinken koffie en geef er eens een leuk item bij om je koffiemoment compleet te maken. Koffiegeschenken is altijd geslaagd, natuurlijk wordt het op z`n mooist verpakt en kun je op een door jouw gewenst adres laten afleveren.

koffie cadeau doen

Wel eens over nagedacht: koffie als cadeau geven? Het meest gedronken drankje thuis, kantoor, horeca, noem maar op. Wij noemen het een nuchter idee, geef eens een koffiepakket weg maar natuurlijk wel met (h)eerlijke koffie. Het hele jaar door geven we elkaar geschenken. Met verjaardagen, met kerst, tijdens speciale gelegenheden. Maar is het niet heerlijk om iemand zomaar eens een cadeau te geven? Het is toch aardig om je man een verrassing te geven omdat hij zware week heeft gehad? Heeft je vriend geholpen bij het klussen? Dan is een koffie of theepakket , of het nu groot of klein is, zeer gewaardeerd. De voorbeelden laten zich makkelijk verzinnen. Je kan het zelf zo leuk maken als je wilt. Met alleen koffie of een toevoeging van iets lekkers . De aantrekkelijke prijzen van Koffiezz maken het geheel compleet.

Het grote verschil tussen een latte en een latte macchiato , is dat bij een latte melk aan de koffie wordt toegevoegd, terwijl bij een latte macchiato een shot espresso wordt toegevoegd aan de melk (precies andersom dus).

Ook melkschuim is belangrijk bij een latte macchiato, net als verschillende laagjes.

Om het nog ingewikkelder te maken: een espresso met weinig melkschuim heet weer een caffè macchiato

Hoe maak je Latte Macchiato:

Je maakt een latte macchiato door goed opgeklopte melk in een kopje of glas te gieten.

Vervolgens giet je, heel voorzichtig, een shot sterke espresso erbij.

De melk zal daarna vanzelf mooie laagjes vormen.

Je kunt op verschillende manieren melk opschuimen. Met de hand, met een handklopper, met een automatisch opschuimkannetje of met een opschuimsysteem dat bij een (groter) koffieapparaat zit. Als het apparaat maar een goed stoompijpje heeft.

Belangrijk is: de melk mag nooit koken! Gebruik koude melk, doe het stoompijpje net een centimeter onder het melkoppervlak en laat het schuimen.

Mooi schuim?

Laat het stoompijpje dan verder in de melk zakken (rustig aan!) en maak het schuim nooit te heet.

Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor de leukste geschenken en recepten!