Koffie kaneel eierpunch

Pumpkin spice latte gloeiend lekker de herfst door

Pumpkin spice latte gloeiend lekker de herfst door. Deze koffie is makkelijk te maken en met zijn diepe kruidige smaak heerlijk na een lange wandeling om weer lekker bij te komen. Deze koffie is enkele weken per jaar in Amerika en Canada te verkrijgen en liefhebbers kijken er altijd weer naar uit. Natuurlijk mag je het pompoenkoffie noemen want het is juist dit ingrediënt, dat het zo`n speciale smaak geeft, maar ook de pumpkin spice mix . Maak deze mix vooral zelf, je kunt deze ook goed voor winterse recepten gebruiken.

Lijfdrankje na een Halloween fright night

Lekker gegriezeld na een spannende Halloween avond? Maak deze koffie en je hartje komt er weer van bij. Zondag 31 oktober is het weer zover…

De mix kun je eenvoudig zelf maken door 4 tl kaneel, 4 tl gemalen nootmuskaat, 4 tl gemberpoeder en 3 tl gemalen piment samen te doen in een potje en even te schudden. Deze kruidenmix kun je voor veel wintergerechten gebruiken. Wel op een koele  plaats bewaren. Snij de pompoen in kleine stukjes en rooster 20 minuten in een oven op 180 graden.

Zou jij koffie cadeau geven?

Verrassende cadeaus! Koffie cadeau geven; daar scoor je mee, want wie drinkt er nou geen koffie? Oké, uitzonderingen daargelaten, maar het grootste deel van de volwassenen drinkt gemiddeld ruim 3 kopjes per dag. Wie grijpt er na het opstaan niet direct naar het koffiezet apparaat? Dan moet de dag zelfs nog beginnen. Ben jij op zoek naar een verrassend cadeau? kijk snel eens in de leukste koffieshop van Nederland!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 ml volle melk
  • 4 lepels geroosterde pompoen
  • 1 eetlepel suiker of zoetstof
  • 1 eetlepel pumkin spice kruiden
  • Eetlepel vanille extract
  • 250 vers gezette koffiezz Roast
  • Slagroom

Bereiding pumpkin spice latte

Verwarm de melk, pompoen en suiker op middelmatig vuur in een sauspannetje. Breng het net tegen de kook aan en haal dan van het vuur. Meng de stukjes pompoen met een staafmixer tot een glad geheel. Roer de pumpkin spice, vanille en koffiezz roast door het mengsel. Doe de pumpkin spice latte in  mokken en garneer met slagroom en garneer nog wat met de kruiden.

koffie waar je naar uitkijkt! Ook voor lekkere koffierecepten