Cappuccino

Cappuccino origineel

Cappuccino origineel. De naam cappuccino komt oorspronkelijk van Kapuziner Kaffee. Deze naam is ontstaan uit een wirwar van koffiesoorten in het Oostenrijkse Wenen. Daar schenkt men de koffie meestal met hete melk, al dan niet opgeschuimd. Wat algemeen bekend is als cappuccino, noemt men in Wenen een Melange. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de wens van de gast.

Eén van de manieren om deze wens kenbaar te maken is het vergelijken met de kleur van het habijt van een Monnik. Zo is een Fransizkaner een kopje koffie met zoveel melk dat het de lichtbruine kleur van het habijt van deze monniken aanneemt.

Een Kapuziner is wat donkerder, dus sterker en met minder melk. Mogelijk refereert de naam cappuccino ook aan de kleur van het habijt – de capuccio – van de kapucijnen.

Een cappuccino bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim.

Koffie leent zich uitstekend om te gebruiken in diverse dranken, zelfs in een aantal gerechten kan het vloeibare goud worden gebruikt. Uiteindelijk draait het natuurlijk om dat ene ingrediënt: De koffieboon! Kijk eens in de shop van Koffiezz voor heerlijk verse bonen. Geschikt voor iedere moment van de dag en ook bijzonder: Je vind daar ook koffie om als cadeau te geven.

De beste melkschuimlaag

De consistentie van het melkschuim is afhankelijk van het vetpercentage in de melk. Het schuim van volle melk is romig, dicht en fluweelzacht, die van halfvolle melk is dunner. Het schuim van magere melk lijkt op een schuimgebakje en lost meteen op. Gebruik voor een optimale cappuccino verse volle melk, of desnoods verse halfvolle melk.

Ingrediënten Cappuccino origineel:

  • koffiezz roast
  • 75 ml opgeklopte melk
  • 75 ml warme melk
  • Cacaopoeder naar keuze

Bereiding:

Maak een kopje sterke koffie of espresso. Warm ondertussen de melk – al roerende – op. Doe de verse koffie voor 1/3 deel in een kop en voeg 1/3 deel warme melk toe.

Vul nu de rest van het koffie kopje 1/3 met de melkschuim. De melkschuim mag boven het kopje uitsteken.

Als je een lepeltje op de schuimlaag legt moet deze erop blijven liggen, dan is de schuimlaag sterk genoeg. strooi als laatst nog wat cacaopoeder op de schuimlaag.

Ook leuk om voor je gasten leuke vormpjes te creëren met een sjabloon.

Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor de leukste geschenken en recepten!