Crème brûlée met koffie

Crème brûlée met koffie

Dit heerlijke dessert kent waarschijnlijk iedereen wel. Een klassieker waar wij iets extra’s mee doen maar Crème brûlée met koffie is verrassend anders. Na het verwarmen zal je huis heerlijk naar koffie gaan ruiken en je gasten verwonderd afvragen wat jij aan het bereiden bent! Koffiezz roast geeft hier een lekkere volle smaak aan, probeer het met onze koffiebonen en geniet.

De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos

Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de SHOP, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Kijk maar eens rustig rond en ontdek de vele mogelijkheden, jouw tekst of logo op een koffie pak? of een totaalpakket op je werk? kijk snel en laat je verassen.

Ingrediënten Crème brûlée met koffie voor 4 personen:

  • 450 ml slagroom
  • 50 ml sterk gezette koffiezz roast
  • 4 grote eieren
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 2 el koffielikeur ( zie recept op onze site of gebruik een koffielikeur)
  • 4 el fijne kristalsuiker, voor het brûlée laagje

Bereiding van deze Crème brûlée met koffie:

Verwarm de oven voor op 110ºC en zet 4 ondiepe ovenschaaltjes op een bakplaat.

Verhit de slagroom in een pannetje op halfhoog vuur tot er aan de randen bubbeltjes verschijnen.

Meng de koffie erdoor en blijf even roeren.

Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen.

Klop de eidooiers lichtjes in een kom, voeg de suiker toe en klop tot een dik en romig mengsel.

Verhit het room mengsel opnieuw op halfhoog vuur tot er aan de randen bubbeltjes verschijnen.

Meng al kloppend het hete mengsel door het eimengsel.

Roer de koffielikeur erdoor.

Verdeel het mengsel over de schaaltjes en bak ze 35-40 minuten in de oven, of tot de inhoud licht wiebelt als u de schaaltjes beweegt.

Haal de schaaltjes uit de oven en laat volledig afkoelen.

Dek ze af met plasticfolie en zet ze minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast.

Strooi er net voor het serveren de suiker over en zet de schaaltjes onder een hete, voorverwarmde grill tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.

Laat voor het serveren een paar minuten afkoelen.

Tip: hierbij past een heerlijk koffielikeur maar let op wij hebben een zeer speciale: deze moet je zelf nog afmaken!