Koffie kaneel eierpunch

Koffie kaneel eierpunch

Koffie kaneel eierpunch is een eierpunch maar dan net even anders, met kaneel en koffiebonen roast. Leuk en lekker idee om te maken voor de  feestdagen. Serveer het als drankje tussendoor of als dessert. In Amerika is eierpunch een zeer geliefd drankje maar zelfs de Amerikanen zijn verbaasd door deze bijzondere smaak!

Relatiegeschenken waar je altijd mee aan kan komen

Ben je op zoek naar een kerstpakket dan ben je bij Koffiezz aan het juiste adres. Leuke geschenken waar je wat aan hebt want bedenk eens, we drinken in Nederland gemiddeld wel 4 kopjes koffie per dag. Het zwarte goedje helpt ons wakker worden en sleept ons soms lange werkdagen door. Meerdere onderzoeken tonen aan dat koffie drinken zelfs een positieve effect op je gezondheid heeft.

De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos

Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de SHOP, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Kijk maar eens rustig rond en ontdek de vele mogelijkheden, jouw tekst of logo op een koffie pak? of een totaalpakket op je werk? kijk snel en laat je verrassen. maak eerst deze Koffie kaneel eierpunch en blader dan eens rustig rond op onze site.

Ingrediënten Koffie kaneel eierpunch:

  • 450 ml melk
  • 150 ml sterke zwarte koffie roast
  • 1 kaneelstokje
  • 2 grote eieren
  • 85 gr fijne kristalsuiker
  • 100 ml slagroom
  • 2 tl kaneel

Bereiding van deze Koffie kaneel eierpunch:

Doe de melk, koffie en het kaneelstokje in een steelpan, zet hem op halfhoog vuur en verwarm tot het mengsel bijna kookt.

Laat 5 minuten afkoelen en verwijder dan het kaneelstokje.

Doe de eieren en suiker in een kom en klop tot een bleek en dik mengsel.

Klop geleidelijk de melk-koffie-mengsel erdoor.

Doe het mengsel terug in de pan, zet het vuur laag en roer tot het mengsel wat dikker wordt.

Laat 30 minuten afkoelen.

Klop de slagroom in een kom tot hij bijna stijf is.

Schep hem voorzichtig door het eimengsel.

Verdeel de koffie kaneel eierpunch over 4 glazen, bestrooi met kaneel en serveer meteen, of zet hem voor het serveren 1-2 uur in de koelkast.

Eventueel garneren met een kaneelstokje.

Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor de leukste geschenken en recepten!