Dokkumer koffie

Dokkumer koffie met de beste koffiebonen

Dokkumer koffie is de Friese variant op de Irish Coffee. Koffie met Berenburger i.p.v. whisky. Een koffie om lekker warm van te worden na een herfst- of winterwandeling.
Net als bij de Irish Coffee het geval is, wordt ook Dokkumer koffie uit een speciaal glas gedronken, gebruik hiervoor een Irish coffee glas of een groot wijnglas.

Mogelijkheden met koffie zijn eindeloos

Vele recepten en dranken worden voorzien met koffie. Op ieder moment van de dag kan je jezelf voorzien. Koffiezz heeft diverse smaken vers gebrande bonen op voorraad en bezorgt deze binnen drie dag bij je thuis. Kijk snel eens in onze webshop waar je ook leuke koffiecadeaus kunt vinden.

Cadeau voor de koffieliefhebber

Wel eens over nagedacht: koffie als cadeau geven? Het meest gedronken drankje thuis, kantoor, horeca, noem maar op. Wij noemen het een nuchter idee, geef eens een koffiepakket weg maar natuurlijk wel met (h)eerlijke koffie. Het hele jaar door geven we elkaar geschenken. Met verjaardagen, met kerst, tijdens speciale gelegenheden. Maar is het niet heerlijk om iemand zomaar eens een cadeau te geven? Het is toch aardig om je man een verrassing te geven omdat hij zware week heeft gehad? Heeft je vriend geholpen bij het klussen? Dan is een koffie of theepakket , of het nu groot of klein is, zeer gewaardeerd. De voorbeelden laten zich makkelijk verzinnen. Je kan het zelf zo leuk maken als je wilt. Met alleen koffie of een toevoeging van iets lekkers . De aantrekkelijke prijzen van Koffiezz maken het geheel compleet.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 theelepels bruine basterdsuiker
  • 4 borrelglaasjes Berenburg
  • 5 dl verse, hete Koffiezz Roast
  • 1 1/2 dl slagroom
  • 2 theelepels suiker
  • fijne kandijsuiker

 

Bereiding Dokkumer koffie:

Klop de slagroom met de suiker lobbig
Doe de bruine basterdsuiker in de glazen
Verwarm de Berenburg en schenk op de
basterdsuiker in het glas.
Giet vervolgens de hete koffie erop en roer alles goed door elkaar.
Laat de room over de bolle kant van een lepel op de koffie lopen.
Op de koffie komt circa 1 1/2 cm slagroom,

Nadat de room erop zit wordt er niet meer geroerd.

Strooi over de room nog wat kandijsuiker of cacao poeder.