Hollywood koffie

Hollywood koffie

Hollywood koffie vereist een beetje aandacht. Je moet er namelijk even bijblijven voor het beste resultaat! Overigens is dit met de bereiding van je koffie ook altijd het beste want het is net dat beetje extra aandacht wat je bakkie lekker maakt. Maar niet geheel onbelangrijk: De koffiebonen! zorg ervoor dat deze vers zijn en van goede kwaliteit. Maar het treft dat je dit recept bekijkt, ik heb hier namelijk een link die je naar de beste boontjes leidt. Sterker nog, kijk ook eens rustig rond voor leuke koffiegeschenken en nog veel meer…

cadeau voor de koffie liefhebber

Wel eens over nagedacht: koffie als cadeau geven? Het meest gedronken drankje thuis, kantoor, horeca, noem maar op. Wij noemen het een nuchter idee, geef eens een koffiepakket weg maar natuurlijk wel met (h)eerlijke koffie. Het hele jaar door geven we elkaar geschenken. Met verjaardagen, met kerst, tijdens speciale gelegenheden. Maar is het niet heerlijk om iemand zomaar eens een cadeau te geven? Het is toch aardig om je man een verrassing te geven omdat hij zware week heeft gehad? Heeft je vriend geholpen bij het klussen? Dan is een koffie of theepakket , of het nu groot of klein is, zeer gewaardeerd. De voorbeelden laten zich makkelijk verzinnen. Je kan het zelf zo leuk maken als je wilt. Met alleen koffie of een toevoeging van iets lekkers . De aantrekkelijke prijzen van Koffiezz maken het geheel compleet.

Ingrediënten Hollywood koffie voor 2 personen:

  • 4 dl sterke Koffiezz Roast
  • 4 el cacao
  • 4 el poedersuiker
  • 1 dl slagroom
  • 4 dl melk
  • snufje zout
  • scheutje drambuie (whisky likeur)
  • geroosterde amandelen

 

Zet de koffie en breng de melk aan de kook.

Meng in een kom de cacao en de suiker. Giet al roerend een beetje melk bij het mengsel en daarna de rest van de melk.

Voeg een snufje zout toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.

Neem de pan van het vuur en klop het geheel dik en schuimig.

Giet de koffie er langzaam bij terwijl u blijft kloppen.

Voeg een scheutje Drambuie toe (optioneel), maak af met een toef slagroom en garneer met wat geroosterde amandelen. Geniet maar drink met mate!

Koffie waar je naar uitkijkt! Ook voor heerlijke recepten