Halloween koffie

Halloween koffie

Halloween koffie is niet alleen leuk om te maken, maar ook erg lekker. Deze koffie is enkele weken per jaar in Amerika en Canada te verkrijgen en liefhebbers kijken er altijd weer naar uit. Natuurlijk mag je het pompoenkoffie noemen want het is juist dit ingrediënt, dat het zo`n speciale smaak geeft, maar ook de pumkin spice mix .

Deze mix kun je eenvoudig zelf maken door 4 tl kaneel, 4 tl gemalen nootmuskaat, 4 tl gemberpoeder en 3 tl gemalen piment samen te doen in een potje en even te schudden . Deze kruidenmix kun je voor veel wintergerechten gebruiken. Wel op een koele, donkere-enge- plaats bewaren. Snij de pompoen in kleine stukjes en rooster 20 minuten in een oven op 180 graden.

De mogelijkheden met Halloween koffie zijn eindeloos

Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de webshop, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Natuurlijk is het een leuk idee om voor jouw relaties of feestelijkheden dit recept en koffie te verwerken in een leuk koffie geschenkpakket.

Relatiegeschenken koffie

Onze relatiegeschenken koffie en koffiepakketten kunnen wij op maat maken, geleverd met de lekkerste koffie. Graag maken wij voor jou of jouw bedrijf met alle zorg kerst en/of relatiegeschenken. Alles wat je vindt in onze shop kunnen wij voor je verwerken in een mooie geschenkdoos.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 ml volle melk
  • 4 lepels geroosterde pompoen
  • 1 eetlepel suiker of zoetstof
  • 1 eetlepel pumkin spice kruiden
  • Eetlepel vanille extract
  • 250 vers gezette koffiezz Roast
  • Slagroom
  • Ter garnering wat bebloede vingerkoekjes

Bereiding Halloween koffie:

Verwarm de melk, pompoen en suiker op middelmatig vuur in een sauspannetje. Breng het net tegen de kook aan en haal dan van het vuur. Meng de stukjes pompoen met een staafmixer tot een glad geheel. Roer de pumkin spice, vanille en koffiezz roast door het mengsel. Doe de halloweenkoffie in 4 enge mokken en garneer met slagroom en evt nog wat pumkin spice kruiden.

Om het lekker eng te maken serveert je er bebloede vingerkoekjes bovenop.