Koffie appelbollen

Koffie appelbollen

Koffie appelbollen

Heerlijke koffieappelbollen waarin de toevoeging van koffie voor een verrassend element zorgt. Verras je visite met heerlijke koffie en deze appelbollen.

De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos

Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de webshop, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? Deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt.

Relatiegeschenken koffie

Onze relatiegeschenken koffie en koffiepakketten kunnen wij op maat maken, geleverd met de lekkerste koffie. Graag maken wij voor jou of jouw bedrijf met alle zorg kerst en/of relatiegeschenken. Alles wat je vindt in onze shop kunnen wij voor je verwerken in een mooie geschenkdoos. Tevens bestaat de mogelijkheid om zelf premiums toe te voegen zodat wij een mooi voor jouw op maat gesneden pakket kunnen creëren

Benodigdheden koffie appelbollen voor 4 personen:

De bodem:

  • 350 gr witte bloem
  • snufje zout
  • 75 gr suiker
  • 175 gr boter
  • 2 losgeklopte eieren

De vulling:

  • 1 geprakte banaan
  • 2 ananasringen,in kleine stukjes
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 4 appels

De saus:

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl room
  • 0,5 dl gekoelde, extra sterke koffiezz roast

Bereiding koffie appelbollen:

Zeef de bloem met het zout en 50 gr suiker in een kom.

Wrijf hier de boter in tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.

Kneed dit samen met de eieren tot een stevig deeg.

Meng de banaan met de ananas, de rest van de suiker en de sinaasappelschil.

Schil de appels en boor het klokhuis eruit.

Doe alle ingrediënten voor de saus-behalve de room-in een pan en verhit ze al roerend.

Haal de saus van het vuur als zij dik is en gebruik een beetje om de fruitvulling aan te lengen.

Rol het deeg vlak uit en snijd in vier cirkels.

Zet een appel in het midden van elke cirkel en vul deze op met het banaan-ananasmengsel.

Bestrijk de randen van het deegplakje met water en verpak de appel erin.

Druk de naden stevig aan.

Zet de appels met de naad naar beneden op een bakblik en maak een gaatje in het midden.

Bak de appelbollen in de oven (220ºC ) in 30 tot 35 minuten goudbruin.

Verhit de koffiesaus voorzichtig en voeg de room toe.

Laat de saus niet aan de kook komen.

Serveer de saus bij de appelbollen.

Eet smakelijk, en probeer eens een zelfgemaakt koffielikeurtje erbij!

Klik hier voor meer bakken met koffie.

Koffie waar je naar uitkijkt!- ook voor bijzondere recepten