Koffie chocolade taart
Bijzonder wat we allemaal met koffie kunnen maken. Naast ons dagelijks `bakkie` kunnen we het ook gebruiken in diverse recepten en dranken. Na het eten van deze koffie chocolade taart zal jouw visite gelijk om het recept vragen! Het antwoord is eenvoudig: Check Koffiezz.nl
Koffiebonen waar je naar uit gaat kijken
Naast een aantal heerlijk vers gebrande koffiebonen vind je er ook leuke cadeaus met koffie en vele andere koffie items. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke koffie op jouw werkplek! koffie regelt het voor je.
Ingrediënten voor 8 porties:
- 225 gram bloem
- 400 gram kristalsuiker
- 100 gram cacaopoeder
- 4 theelepels (1 zakje van 16 gr) bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 250 ml karnemelk
- 125 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 2 theelepels vanille extract
- 250 ml hete koffiezz Roast
- 600 gram chocolade
- 50 gr boter
- 200 gram basterd suiker
- chocolade hagelslag
Bereiding koffie chocolade taart:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter.
Zeef de bloem in een grote beslag kom en voeg de kristalsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot één droge massa.
Doe de karnemelk, zonnebloemolie, 3 eieren, en het vanille extract in een andere beslag kom en klop het rustig tot een geheel.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge met een mixer op de laagste stand.
Voeg vervolgens de koffie toe en mix het tot een gladde massa.
Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 35 minuten in de oven.
Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen.
Verbrokkel ondertussen de chocolade in stukken en smelt het bain-marie boven een pan met kokend water.
Roer tot al het chocolade is gesmolten en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de boter in een beslag kom met een mixer tot deze zacht is geworden.
Voeg de eidooier van 1 ei en de vanille toe en mix het geheel voor 3 minuten.
Voeg geleidelijk de basterd suiker toe met de mixer op de laagste stand en mix tot een gladde romige massa ontstaat.
Mix als laatste de chocolade rustig door het mengsel en smeer ongeveer 3/4 deel meteen op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten.
Plaats de twee taarten op elkaar en smeer de rest van de chocolade afwerking op de zijkant van de taart.
Bestrooi de taart als laatste met chocolade hagelslag.
Tip: Voor de chocolade afwerking kan je pure of melk chocolade gebruiken afhankelijk van je smaak.
Benodigdheden:
Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede), mixer.
Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor koffie chocolade taart