Koffie ijs

Koffie ijs

Door de toevoeging van sterke koffie van koffiezz krijgt dit koffie ijs een heerlijk volle smaak en sluit je je maaltijd tevreden af. Zelfs de Italianen kijken verrast op bij het proeven van deze specialiteit. Zij hebben heerlijke koffie en ijs maar jij hebt dit geweldige recept!

De mogelijkheden met koffie zijn eindeloos

Naast dit heerlijk recept heeft Koffiezz ook vele cadeaus in de SHOP, en wat dacht je van heerlijk vers gebrande koffiebonen? deze worden snel op een door jouw gewenst adres binnen drie dagen thuis bezorgt. Kijk maar eens rustig rond en ontdek de vele mogelijkheden, jouw tekst of logo op een koffie pak? of een totaalpakket op je werk? kijk snel en laat je verassen.

Ingrediënten Koffie ijs

  • 25 gram pure chocolade
  • 225 gram ricotta
  • 5 el magere yoghurt
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml sterke zwarte koffie Roast , ijskoud
  • 1/2 tl kaneel
  • scheutje vanillearoma
  • 2 volle el chocoladevlokken, plus extra ter garnering

Bereiding:

Rasp de chocolade en zet opzij.

Doe de ricotta, yoghurt en suiker in een keukenmachine of blender en mix glad.

Doe het mengsel in een grote kom en klop de koffie, kaneel, het vanillearoma en de geraspte chocolade erdoor.

Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet deze 1 1/2 uur in de vriezer, of tot zich ijskristallen beginnen te vormen.

Haal het ijs uit de vriezer, doe het in een kom en roer het los. Doe het ijs terug in de diepvriesdoos en zet nog 1 1/2 uur in de vriezer.

Herhaal deze stappen nog twee keer. Serveer het ijs in bolletjes en garneer met de chocoladevlokken.

Je kunt het ook tot 15 minuten voor het serveren in de vriezer laten en het dan in de koelkast zetten.

Tip: hierbij past een heerlijk koffielikeur maar let op wij hebben een zeer speciale: deze moet je zelf nog afmaken!

Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor de leukste geschenken en recepten!

  • Meld je aan voor de Koffiezz nieuwsbrief! en ontvang het laatste nieuws en heerlijke koffierecepten

VOLG ONS OP


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.