koffiebonen bewaren

Koffiebonen bewaren voor optimaal smaakgenot

Koffiebonen bewaren voor optimaal smaakgenot

Koffiebonen bewaren voor optimaal smaakgenot. Over de hele wereld is koffie waarschijnlijk het meest gedronken product dat er is. Het is eigenlijk nog best verrassend te noemen dat koffie pas sinds een jaar of tien ook onder jongeren echt “hip” is. Voorheen deden we het met kant-en-klare pakken die je openknipte en gedachteloos in het filter van het koffiezetapparaat schepte. Nadenken over koffiebonen bewaren deed je niet; je had ze niet eens in huis. Maar de tijden zijn veranderd. Consumenten zoals jij hechten aan kwaliteit, een unieke smaak, stiekem ook een beetje aan beleving. Zelf je koffiebonen malen tot JIJ ze perfect vindt, dat voegt iets toe aan hoe je ’s ochtends je bakkie klaarmaakt voordat je naar werk gaat. Maar zoals met alles kunnen ook die mooie bonen aan kracht verliezen. Koffiebonen bewaren op een goede manier is essentieel!

Koffiebonen bewaren in luchtdichte pot

Koffie bewaren doe je in een degelijke, goed afsluitbare bonenpot. Het klinkt misschien als logisch maar we herhalen het hier toch maar: koffiebonen mogen niet nat worden. Het is een feit dat de oliën uit de bonen in water oplossen waardoor de heerlijke smaak klaar is voor consumptie. Dat wil je dus alleen op het juiste moment: als je daadwerkelijk een kop koffie gaat zetten. Bewaar de bonen daarom droog, op een plek waar vochtvorming niet voorkomt, dus bijvoorbeeld ook niet in de koelkast waar condens kan optreden.

Koffiebonen bewaren doe je niet te lang

Koffie bewaren doe je maar voor een korte periode, zodat je van de optimale smaakbeleving kunt genieten. Zelfs zuurstof tast bonen namelijk stukje bij beetje aan. Koffiezz raadt aan om koffiebonen alleen te malen vlak voordat je ze gaat gebruiken om koffie te zetten. Hoe langer de bonen heel blijven, hoe minder kans op oxidatie door zuurstof, want dat leidt onverbiddelijk tot vermindering van smaak. Om dezelfde reden is het verstandig koffiebonen nooit bij andere sterk geurende of smakende producten te bewaren.

Met bovenstaande tips kun je optimaal van je koffie(bonen) genieten!

Koffie waar je naar uitkijkt!- ook voor koffietips!