Koffiesoesjes met een opmerkelijke vulling

Koffiesoesjes met een opmerkelijke vulling zijn eenvoudig te maken en je krijgt er geen genoeg van! Heerlijk bij een kopje koffie. Jouw visite gaat al na één hap direct het internet op om dit recept te zoeken…

De mogelijkheden met onze koffie zijn eindeloos!

Naast Recepten met koffie vind je op de Koffiezz site ook speciale melanges koffie en vele cadeaus die voor iedere gelegenheid geschikt zijn. Er zijn zelfs boontjes met Rum-Brandy of Whisky gebrand en ook een lekkere barbecue koffierub maar ook een zelf te maken koffielikeur: Het is allemaal mogelijk. Kijk  snel op de SITE of wellicht vindt je het handig om je cadeaus bij onze partner BOL te bestellen? Vele mogelijkheden en als je vragen hebt: Bel gerust of neem contact op via dit formulier.

Cadeaus waar iedereen blij van wordt

Onze geschenken worden van A tot Z handmatig en met grote zorg voor jou gemaakt en gratis verpakt. Wij zorgen ervoor dat jij jouw koffiebelevenis zonder zorgen kan ervaren. En helemaal handig is dat je het kan laten bezorgen op ieder gewenst adres in Nederland en België. Tot aan de voordeur afgeleverd. Wie je ook wilt verrassen: Koffiezz regelt het voor jou.

Ingrediënten:

Voldoende voor ca 20 soesjes

  • 2x 1,5 dl sterke, vers gezette koffie
  • 60 gram boter
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout 2 dl slgroom
  • 3 medium losgeklopte eieren
  • 4 gesplitste eieren
  • 4 eetlepels custard
  • 75 gram lichtbruine basterd suiker
  • 1dl advocaat
  • poedersuiker

Bereiding koffiesoesjes

Verwarm de oven voor tot 220 gr. Breng 1,5 dl koffie aan de kook met boter. Roer in één keer het zelfrijzend bakmeel door en blijf roeren tot de deegbal van de pan loslaat. Haal de pan van de warmtebron voeg zout toe en gedoseerd de losgeklopte eieren. Leg bakpapier op de plaat en maak ca 20 hoopjes soezendeeg. Bak deze 10 minuten in de voorverwarmde oven. verlaag daarna de temperatuur naar 190 gr en bak ze in 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

De vulling:

Klop de eierdooiers luchtig met 1,5 dl koffie, custard en basterdsuiker. Klop de eierdooiers dik-vloeibaar. Breng de slagroom net tegen de kook en giet voorzichtig bij de eierdooiermassa. Doe alles direct terug in de melkpan en houd de massa al roerend tegen de kook tot zich een dikke vla vormt. Schep deze in een kom en laat afkoelen. roer er op het laatst de advocaat doorheen en vul de soesjes. Bestrooi ze met de poedersuiker of maak af met een toefje vloeibare chocolade.

Koffie waar je naar uitkijkt! Zeker met deze heerlijke koffiesoesjes