proefpakket koffie

Proefpakket koffie van eerlijke producenten

Proefpakket koffie van eerlijke producenten

Wat heeft een kopje koffie voor invloed op de smeltende ijskappen op de noordpool? Tja, denk daar maar eens over na terwijl je jouw favoriete ochtendritueel doorloopt. Een slok diepzwart genot glijd je lichaam binnen. Je tuurt naar buiten door het keukenraam en ziet vogels druk bezig een nest te maken. Een vroege vlinder fladdert door de tuin. Wist je dat rond de vlinder het beginprincipe van de chaostheorie is opgebouwd? De prikkelende theorie die in de jaren zestig werd ontwikkeld (zie Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlindereffect) is dat de vleugels van een vlinder in Brazilië maanden later in Amerika een tornado kunnen veroorzaken. Alles in de wereld staat met elkaar in verbinding. Het milieu is daarom iets waar we niet nonchalant mee moeten omgaan. Zelfs voor de productie van koffie bekijkt Koffiezz hoe we onze voetafdruk zo klein mogelijk kunnen maken.

Proefpakket koffie van Rainforest Alliance

Koffiezz verkoopt alleen koffie die afkomstig is van plantages met het Rainforest Alliance certificaat. Als consument wil je dan natuurlijk weten dat de kwaliteit van het hoogste niveau is. Maar deze producenten leggen zich er ook op toe dat ze de natuur beschermen. Ze dragen positief bij aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van de lokale boeren. Zo is onze bijdrage aan een betere en gezondere wereld wellicht als de slag van een vlindervleugel. Maar het is een stap! Wil je weten hoe deze koop smaakt? Bestel dan een proefpakket koffie.

Proefpakket koffie met drie zakjes

Koffiezz heeft een handig proefpakket koffie samengesteld. Daarin zitten drie 250 gram zakjes met verschillende varianten Arabica bonen. Ze worden in kleine batches gebrand en dat proef je als ze eenmaal gemalen in je kopje zitten. Een proefpakket koffie is aantrekkelijk geprijsd maar dat bedrag kan je ook terugkrijgen als je de koffie echt niet lekker vindt. Wij willen alleen koffie aan je leveren waar je 100 procent tevreden over bent.

Koffie waar je naar uit kijkt – Ook voor een proefpakket koffie