Irish coffee met Arabica koffiebonen

Irish coffee met Arabica koffiebonen

Irish coffee met Arabica koffiebonen.

Irish coffee met Arabica koffiebonen smaakt hoe het moet zijn: Zacht met lichte chocolade nuances, bestel deze heerlijke koffiebonen handig en snel bij Koffiezz! met 100% tevredenheidsgarantie!

Irish coffee is sterke zwarte koffie met Ierse whiskey en slagroom. Het recept voor Irish koffie stamt uit de jaren ´40 van de 20e eeuw. Joseph Sheridan serveerde deze koffievariant aan vermoeide Amerikaanse passagiers op de voorloper van het vliegveld in Shannon. De warme drank met Ierse whisky sloeg meteen aan. Uiteindelijk nam een Amerikaanse reisjournalist het recept mee naar Amerika. Vanaf dat moment nam de populariteit van Irish coffee een grote vlucht en is tot op heden nog altijd populair.

Deze eerste Irish coffee werd in bekers geserveerd. Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw kwam het geharde Irish coffee-glas op de markt. Veel modellen hebben een maatverdeling.

In vele restaurants wordt deze drank regelmatig na een diner besteld, maar maak deze heerlijke koffie ook handig en snel thuis.

De mogelijkheden met onze  koffie is eindeloos

Wel eens over nagedacht: koffie als cadeau geven? Het meest gedronken drankje thuis, kantoor, horeca, noem maar op. Wij noemen het een nuchter idee, geef eens koffie weg maar natuurlijk wel met (h)eerlijke koffie.Het hele jaar door geven we elkaar geschenken. Met verjaardagen, met kerst, tijdens speciale gelegenheden. Maar is het niet heerlijk om iemand zomaar eens een cadeau te geven? Het is toch aardig om je man een verrassing te geven omdat hij zware week heeft gehad? Heeft je vriend geholpen bij het klussen? Dan is een koffie of theepakket , of het nu groot of klein is, zeer gewaardeerd. De voorbeelden laten zich makkelijk verzinnen. Je kan het zelf zo leuk maken als je wilt. Met alleen koffie of een toevoeging van iets lekkers . De aantrekkelijke prijzen van Koffiezz maken het geheel compleet.

Hierbij het originele recept:

Wat heb je nodig voor Irish coffee met Arabica koffiebonen

Ierse whiskey (1 deel) Paddy – Jamesson of Tullamore Dew
Bruine suiker (2 barlepels)
Koffie (1 kopje vers gezette koffie)
Slagroom lobbig geklopt

1 deel = 30 ml

Hoe maak je dit recept met Arabica coffee bonen?

Begin met 2 schepjes bruine suiker in je glas. Voeg 1 deel Ierse whiskey toe. Schenk daarna 1 kopje koffie Roast in je glas. Even roeren met een barlepel. Als laatste de lobbig geklopte room langzaam over de bolle kant van een lepel in het glas. Opdienen met extra slagroom evt. garneren met wat cacao poeder. Of check voor alle info op Wiki.

Varianten op de Irish koffie

Liever geen whiskey? probeer een van de volgende varianten:

  • Italian Coffee: met amaretto of ristretto likeur i.p.v. whiskey
  • Spanish Coffee: met Licor 43 i.p.v. whiskey
  • French Coffee: met grandmarnier i.p.v. whiskey
  • Dokkumer koffie

Koffie waar je naar uit kijkt! Ook met dit heerlijke recept.